Ötszázezer forint egyszeri támogatást és százszázalékos táppénzt követelt a szociális ágazatban dolgozóknak az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán.

    Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, az ötszázezer forint ugyanúgy jár a szociális dolgozóknak, mint korábban a rendőröknek és az egészségügyben dolgozóknak járt.
    Hozzátette: a százszázalékos táppénznek automatikusan kell járnia azoknak a dolgozóknak, akik a saját maguk és a családjuk egészségét is kockáztatják, hogy ellássák szeretteinket.
    Elmondta, a koronavírus-járvány alatt az ágazatban 12 szociális munkás halt meg, miközben a járvány idején a család- és gyermekjóléti szolgálatok 936 ezer alkalommal nyújtottak szociális szolgáltatást a rászorulóknak.
    Korózs Lajos közölte, az MSZP többször is benyújtotta az Országgyűlésnek az ötszázezer forint biztosítására, illetve a táppénzre vonatkozó javaslatokat, de a fideszes többség leszavazta azt, most itt az ideje, hogy elgondolkozzanak.

Budapest, 2021. március 3.

Forrás: mti.hu